Kepentingan memakai stokin selepas bersalin.

In: Parent child On: Tuesday, September 5, 2017 Comment: 0 Hit: 5223

Manusia banyak kehilangan haba melalui tapak kaki. Pemakaian stokin adalah baik untuk menyimpan haba dan mengekalkan suhu badan yang optimum. Menyentuh tapak kaki secara langsung ke lantai yang sejuk kemungkinan boleh mengubah suhu badan ibu dengan drastik dan apabila badan menjadi lebih sejuk, penyembuhan dalaman selepas bersalin mungkin akan terganggu.

Selepas bersalin kaki ibu mudah sejuk jadi dengan memakai stokin akan dapat mengelakkan kaki si ibu dari sejuk dan dimasuki angin.

Ada juga mengatakan bahawa pemakaian stokin ketika pantang adalah untuk mengingatkan orang lain supaya berjaga-jaga kerana si ibu sedang berpantang. 

 Sekiranya si ibu memakai stokin, orang sekeliling akan berwaspada dan akan berjalan dengan berhati-hati untuk mengelakkan diri dari terlanggar kaki si ibu yang sedang  berpantang.

Anda juga disarankan menyapu minyak angin terlebih dahulu pada tapak kaki dan betis  si ibu sebelum memakai stokin.

Yang menjadi persoalan, adakah stokin-stokin kartun, stokin yang longgar dan tebal itu boleh menyelesaikan masalah ini? 

Stokin yang paling baik ialah stokin yang ketat atau compression stockings, yang biasa digunakan oleh ahli fisioterapi untuk rawatan darah beku atau pun anda boleh mengunakan stokin XSEN BAMBOO CHARCOAL

Xsen adalah produk revolusi baru yang telah terbukti memberikan manfaat kesihatan yang luar biasa kepada pengguna.

25609.jpg

KENAPA STOKIN XSEN??

Lembut & selesa - Bamboo adalah kain yang paling lembut daripada mana-mana kapas yang mengurangkan keletihan dan meningkatkan keselesaan yang panjang untuk si pemakai.

Anti- Bakteria - kain buluh mempunyai fungsi semula jadi excellant . Buluh mengandungi bakteria anti- unik & bacteriostatis bio- ejen.

Deodorant - Struktur berliang buluh arang menyediakan penyerapan kelembapan yang lebih baik yang berkesan menyerap bau, kelembapan, kimia, dan gas seperti benzena dan ammonia yang dihasilkan oleh bakteria.

Penjagaan kaki amat penting untuk semua orang terutama untuk ibu2 yang lepas bersalin.

Comments

Leave your comment

secure payment KNT

Latest Blogs