Langkah-Langkah Memulakan Perniagaan Online

In: Dropship Malaysia On: Thursday, May 12, 2016 Comment: 27 Hit: 2894

Memulakan perniagaan online dari rumah adalah satu cara yang paling mudah dalam mencari pendapatan sampingan/duit tambahan....

Langkah-langkah memulakan perniagaan online
Memulakan perniagaan online dari rumah adalah satu cara yang paling mudah dalam mencari pendapatan sampingan/duit tambahan. Anda hanya perlu menggunakan laman sosial yang memang dah sedia ada seperti (Facebook / Instagram) atau pasaran seperti (11 street / Lazada). Sangat mudahkan. Untuk berjaya anda perlu ada pelan/strategi.

10.jpg

Langkah 1 : Plan bisnes anda.
Pilih barang atau perkhidmatan apa yang ingin anda jual/pasarkan. Adakan penyelidikan pemasaran, mengetahui samada barang yang anda jual memiliki permintaan yang tinggi atau sebaliknya. Selalu lihat aktiviti online pesaing lain. Mengkaji kos perniagaan. Dan kos itu termasuk : kos pemasaran/ kos reka bentuk/ kos produk.

Langkah 2 : Buat website atau facebook fanpage.
Anda boleh menggunakan wordpress (Templete Percuma) untuk website anda atau lain-lain perkhidmatan laman web yang percuma. Mengemas kini facebook anda dengan lebih kerap dan beri tindak balas yang cepat pada pelanggan anda.

Langkah 3 : Susun isi kandungan produk.
Bentuk website anda dengan isi kandungan produk. Letak tajuk produk yang menarik dan jelaskan isi kandungan produk anda seperti : material, saiz,measurement dan lain2.
Buat halaman anda mudah dan cepat. Memberi maklumat yang berkenaan dan selitkan sekali nombor telefon untuk pelanggan menghubungi anda.

Langkah 4 : Strategi pemasaran.
Google ads
-
Iklan anda akan muncul dalam carian google.
Facebook ads
Kos paling rendah untuk facebook ads adalah RM3. Iklan anda akan muncul pada setiap fanpage anda. 

Mahukan lebih lanjut atau guideline? Hubungi kami KNT MARKETING (The one stop Dropshipping sevices provider) Email : [email protected] Phone : 03-3318 3866

Comments

Created On Wednesday, August 23, 2017 Posted By arorarrian Comment Link
hai ,sye berminat untk mjdi droship
Created On Wednesday, August 9, 2017 Posted By HASNAH MOHAMED Comment Link
Saya ada buat business online tapi tak tahu macam mana nak mencari pelanggan online. Saya berminat menjadi dropship separuh masa untuk mencari pelanggan online.
Created On Sunday, July 30, 2017 Posted By Mary Jane Comment Link
Hi, i would like to join as dropship kindly advice.tq
Created On Wednesday, May 17, 2017 Posted By wahida Comment Link
I am interested to b one of yr dropship. Pls advice. Tq
Created On Thursday, April 27, 2017 Posted By azman sabah Comment Link
Saya berminat menjadi dropship separuh masa untuk mencari pelanggan online.
Created On Thursday, April 27, 2017 Posted By azman Comment Link
Saya berminat menjadi dropship dan bersedia untuk mempromosikan barang-barang jualan tersebut.
Created On Friday, April 14, 2017 Posted By Nur Amirah mohd zin Comment Link
Can i be one of your dropship..
Created On Monday, April 10, 2017 Posted By Ekin ismail Comment Link
I wanna be ur dropship. Pls advice me how to be ur agent
Created On Saturday, April 8, 2017 Posted By nfazilamoon Comment Link
ingin join dropship ni mcm mane nak register
Created On Thursday, January 5, 2017 Posted By LAILA OTHMAN Comment Link
i want to be dropship? how to register?
Created On Tuesday, December 27, 2016 Posted By Azlinaton Saadiah Comment Link
Sila beri penerangan lebih lanjut tentang dropship. Tq
Created On Sunday, December 25, 2016 Posted By WAN HIDIATUL Comment Link
I want to be your dropship/reseller. Kindly please advice and guide me.
Created On Monday, December 5, 2016 Posted By Siti Nor Hizam Comment Link
Saya nak jadi dropshipper
Created On Tuesday, November 29, 2016 Posted By Irwan Comment Link
Hi, I would like to become yr dropship agent. Kindly advice. Tq.
Created On Saturday, November 26, 2016 Posted By Aminah Abu Bakar Comment Link
Saya baru dibuang kerja kerana company dah takde projek. Harap dapat beri tunjuk ajar untuk saya memulakan dropship. Terima kasih.
Created On Saturday, November 26, 2016 Posted By Aminah Abu Bakar Comment Link
Saya baru dibuang kerja kerana company dah takde projek. Harap dapat beri tunjuk ajar untuk saya memulakan dropship. Terima kasih.
Created On Sunday, September 4, 2016 Posted By Emelda Raimon Comment Link
Saya sangat berminat menjadi ejen dropship bagi menjana pendapatan tambahan..sila bagi tunjuk ajar..thank you
Created On Tuesday, July 12, 2016 Posted By laila sofea Comment Link
Saya berminat untuk menjadi dorship bagi menambah pendapatan,saya seorang surirumah sepenuh masa,mohon beri saya tunjuk ajar bagaimana harus memulakan perniagaan.terima kasih..
Created On Tuesday, July 12, 2016 Posted By Radzuan Comment Link
Macam mana nak mulakan perniagaan dropship dalam knt ni.boleh beri penjelasan sikit.
Created On Thursday, June 23, 2016 Posted By anis baharuddin Comment Link
hai.. saya berminat untuk menjadi dropship syarikat anda.
Created On Monday, June 20, 2016 Posted By LAURA MICHAEL Comment Link
saya berminat untuk menjadi ejen dropship.. sila beri nasihat dan tunjuk ajar. terima kasih.
Created On Monday, June 20, 2016 Posted By LAURA MICHAEL Comment Link
saya berminat menjadi ejen dropship ...sila beri tunjuk ajar dan nasihat. terima kasih
Created On Monday, June 13, 2016 Posted By Rahayu binti Morshidi Comment Link
Saya berminat menjadi ejen dropship
Created On Saturday, June 11, 2016 Posted By Noorhadzlinah bt Mokhtaruddin Comment Link
Hi,I would like to be one of your dropshipper..kindly gives your guidance
Created On Tuesday, May 17, 2016 Posted By Suryanei ahmad Comment Link
Hi..sy berminat untuk menjadi ejen dropship
Created On Saturday, May 14, 2016 Posted By Nurul asmah mohd don Comment Link
Hi, I would like and pleasure to become as dropship agent
Created On Friday, May 13, 2016 Posted By Leen Comment Link
I want to be one of your dropship, Kindly advice
Showing 1 - 27 of 27 items

Leave your comment

secure payment KNT

Latest Blogs